دوران همکاریم با دکتر جمشیدی‌فرد متاسفانه خیلی کوتاه بود. گمان کنم به یک ماه هم نرسید. چون ایشان در آخرین ماه مسئولیتش این تغییر را انجام داد. بنابراین، اولین رئیس انجمن که یک دوره کامل یکساله (بهمن 1392 تا دی 1393) با وی همکاری داشتم، استاد بزرگوار جناب آقای ابوالقاسم فخاریان بود. همکاری با این استاد فرهیخته در همان بدو آغاز به کارم در انجمن برای من افتخار بزرگی بود. ایشان جزو حسابداران حرفه‌ای بین‌المللی شاغل در حرفه حسابداری ایران است. سالیان درازیست که ایشان عضو پیوسته انجمن حسابداران مدیریت چارترد انگلستان (CIMA) است، و تنها حسابدار ایرانی است که در یکی از کمیته‌های فدراسیون بین‌المللی حسابداران (Professional Accountants in Business Advisory Group) عضویت داشته است. وی سالیان طولانی هم رابط مرکز آموزش انجمن و CIMA بود. یک ویژگی بارز ایشان که من در آن یک سال همکاری متوجه شدم، حرکت از روی برنامه است. آقای فخاریان در همان آغاز دوران مسئولیتش یک برنامه مکتوب به شورای عالی ارائه داد، و طی آن سال تلاش کردیم در چارچوب آن برنامه حرکت کنیم. علاوه بر این، در دوران مسئولیت ایشان با همکاری جناب آقای دکتر فرزام زمانی (مدیر اجرایی اسبق مرکز آموزش و عضو اسبق شورای عالی) برنامه راهبردی سه ساله انجمن نیز تدوین و در شورای عالی تصویب شد، که کار ارزشمندی بود. 


بعد از ایشان، من مفتخر به همکاری با استاد بزرگوار و عزیزم جناب آقای هوشنگ خستوئی شدم (بهمن 1393 تا دی 1394). ایشان هم از چهره‌های ماندگار انجمن و از افراد تاثیرگذار در حرفه حسابداری ایران است. ضمن اینکه حس میهن‌دوستی و علاقه بی‌قید و شرطی که به انجمن دارند نیز همیشه برای من الهام‌بخش و بسیار قابل احترام بوده است. دوره یک ساله همکاری با این استاد بزرگوار برای من بسیار خاطره‌انگیز بود. ایشان بسیار به من اعتماد داشت. من هم متقابلا همه تلاشم را مبذول می‌کردم به نحو مطلوب پاسخگوی اعتماد ایشان باشم. ویژگی بارز آقای خستوئی اینست که اصلا برایشان فرقی نمی‌کند در انجمن سمتی دارد یا نه. در همه حال قلبش برای انجمن می‌تپد. هر زمان هر کاری از دستشان بربیاید برای انجمن انجام می‌دهند. همیشه هم ارتباطشان را با انجمن حفظ می‌کنند. آقای خستوئی عمیقا و عملا (نه به زبان) پایبند همان فلسفه دهش است که خودشان در جاهای مختلف درباره آن گفته است. یعنی در مواجهه با مفاهیمی مثل وطن، مردم، انجمن و...، فقط به حداکثر کاری که از دستش برمیاد و می‌تواند با فداکاری انجام دهد فکر می‌کند، و دنبال هیچ حساب و کتاب و منفعت‌طلبی شخصی نیست. اگر ده درصد افراد هر جمعی هم چنین روحیه‌ای داشته باشند، واقعا کوهها را می‌توان جابجا کرد.

چهارمین عزیزی که طی این سالها، طولانی‌ترین دوره همکاری را با ایشان داشتم، جناب آقای دکتر رحمت‌اله صادقیان است که چهار دوره یک ساله (از بهمن 1394 تا دی 1396 و از بهمن 1397 تا به حال) افتخار همکاری با ایشان را داشتم. من شخصا، نه فقط به عنوان دبیرکل انجمن، بلکه به عنوان یک حسابدار ایرانی وجود ایشان را در حرفه حسابداری مغتنم می‌دانم. آقای دکتر صادقیان هم سوابق درخشانی در زمینه توسعه شفافیت مالی در مجموعه بنیاد مستضعفان به عنوان یکی از بزرگترین سازمانهای خیریه کشور دارد؛ که جا دارد خودشان یک بار مفصلا برای ثبت در تاریخ درباره آن اقدامات به جزئیات صحبت کند. هم اینکه، در زمره حسابدارانی است که در سطوح مدیریت ارشد بزرگترین بنگاههای اقتصادی و عمومی ایران فعالیت داشته است. به عنوان مثال، ایشان از بدو آغاز فعالیت ایرانسل ریاست هیئت مدیره آن را بر عهده داشته است. یا نقش کلیدی که در خرید اپلیکیشن اسنپ و توسعه آن در ایران داشت. یا خدمات بسیار ارزشمندی که در زمینه بهداشت و درمان انجام داده‌اند. یا نقش ایشان به عنوان تهیه‌کننده پروژه ملی فیلم سینمایی محمد رسول‌الله (1394، به کارگردانی مجید مجیدی) شاید برای دوستان جالب باشد. و نقش‌آفرینی‌های گسترده دیگری که طی سالیان دراز گذشته در سطوح ارشد مدیریت کشور داشته‌اند. این سوابق مدیریتی گسترده برای ما در انجمن واقعا غنیمت بود، و آثار بسیار مثبتی داشت. به عنوان مثال، در همان ماههای آغازین اولین دوره ریاست ایشان در شورای عالی، ما از بیش از چهل سال اجاره‌نشینی رها شدیم و یک آپارتمان اداری بسیار مناسب (دفتر فعلی انجمن) در یکی از بهترین نقاط اداری تهران (خیابان الوند میدان آرژانتین) خریدیم. روزی که من به دستور ایشان برای امضای قولنامه خرید این آپارتمان آمدم، فقط حدود ششصد میلیون تومان منابع داشتیم. ولی من به پشتگرمی ایشان یک قولنامه یک میلیارد و هشتصد میلیون تومانی را امضاء کردم که باید ظرف شش ماه پول آن را تامین می‌کردیم. ایشان بر خلاف روحیه محافظه‌کاری که بسیاری از حسابداران دارند، در روش مدیریتی خیلی متهور و عملگرا هستند. این روحیه عملگرایی در مقاطع مختلف خیلی به ما کمک کرد. نقش ایشان حتی در خرید ساختمان جدید مرکز آموزش انجمن هم بسیار کلیدی و تاثیرگذار بود. در مجموع، من به عنوان کسی که طی نزدیک به هشت سال گذشته مسئولیت امور اجرایی انجمن را بر عهده داشته‌ام، خدمات ایشان به انجمن را بسیار ارزشمند، تاثیرگذار و ماندگار می‌دانم. طی این سالها، حتی دورادور شاهد بوده‌ام که ایشان چه خدمات تاثیرگذار و ماندگاری را در جامعه حسابداران رسمی ایران ارائه دادند، که دوستان جامعه باید درباره جزئیات آن صحبت کنند. ولی یک مورد را حیفم می‌آید یادآوری نکنم، و آن نقش اساسی ایشان در ثبت رسمی پانزدهم آذرماه هر سال به عنوان روز حسابدار است. اگر پیگیری ایشان نبود تقریبا غیرممکن بود ما حسابداران بتوانیم این روز را در شورای فرهنگ عمومی کشور ثبت رسمی کنیم. چون می‌دانم خودشان درباره این موارد صحبت نمی‌کنند، مناسب دیدم به عنوان فرد مطلع این موارد را عرض کنم. من به عنوان یک حسابدار علاقه‌مند به تاریخ حسابداری ایران، از همان جنس که زنده‌یاد محمدمهدی سمیعی را مایه مباهات حسابداران می‌دانم، جناب آقای دکتر صادقیان را هم جزو معدود حسابداران بسیار تاثیرگذار در تاریخ حسابداری ایران می‌دانم و امیدوارم تا سالیان دراز از برکت وجودشان در حرفه حسابداری بهره‌مند باشیم.


و پنجمین عزیزی که طی این مدت افتخار همکاری با او را داشتم، استاد بزرگوار، فرهیخته و دوست‌داشتنی جناب آقای منصور شمس احمدی بود که یک دوره یک ساله (بهمن 1397 تا دی 1398) در خدمتشان بودم. ایشان هم حقیقتا جزو سرمایه‌ها و چهره‌های ماندگار انجمن و از افراد تاثیرگذار در حرفه حسابداری ایران هستند. همکاری با این استاد عزیز و بزرگوار هم برای من افتخار بسیار بزرگی بود. در دوره یک ساله ریاست ایشان در انجمن اتفاق بزرگی که در انجمن افتاد، بحث طراحی و عملیاتی کردن سریع گواهینامه خدمات مالیاتی مشاغل بود که جناب آقای شمس‌احمدی با دغدغه ایجاد شغل برای حسابداران جوان سرتاسر کشور از ایده‌پردازی تا اجرای آن را هدایت کرد؛ و تا همیشه این کار به نام ایشان ثبت خواهد بود[1].

[1]- در مجمع عمومی عادی سالانه انجمن: منصور شمس احمدی (رئیس انجمن) از تصویب صدور «گواهینامه خدمات مالیاتی مشاغل» از سوی انجمن حسابداران خبره ایران برای متقاضیان واجد شرایط از طریق برگزاری آزمون‌های عملی خبر داد، پایگاه اطلاع‌رسانی انجمن حسابداران خبره ایران، 25 دی 1397.