مجموعه ویدئوهای آموزشی «تهیه صورتهای مالی تلفیقی» با تدریس محسن قاسمی بر مبنای آخرین اصلاحات استانداردهای حسابداری لازمالاجرا در ایران منتشر شد. یکی از مهمترین ویژگیهای این مجموعه آموزشی این است که با تغییرات آینده استانداردهای حسابداری لازمالاجرا در ایران، ویدئوهای این مجموعه نیز بلافاصله بروز میشود؛ و همه خریداران قبلی نیز بدون پرداخت مبلغ اضافی به ویدئوهای بروزشده دسترسی خواهند داشت.
از سوی کمیته فنی سازمان حسابرسی، صورتهای مالی نمونه موقوفات که بر اساس استانداردهای حسابداری لازمالاجرا در ایران تدوین شده است؛ برای استفاده به مدیران این سازمان ابلاغ شد.
عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت چهاردهم، شنبه، 26 آبان 1403، در حکمی دکتر موسی بزرگاصل را به سرپرستی سازمان حسابرسی منصوب کرد. بزرگاصل پیش از این نیز از اسفند 1397 تا اسفند 1401 به عنوان ششمین مدیرعامل و رئیس هیات عامل در این سازمان خدمت کرده بود.
هیات استانداردهای بینالمللی حسابداری (IASB) پیشنویس تجدیدنظرشده استاندارد بینالمللی حسابداری 28 سرمایهگذاری در واحدهای تجاری وابسته و مشارکت خاص را با عنوان روش ارزش ویژه حسابداری برای تجدیدنظرخواهی عمومی منتشرکرد.
طی نامه 122/160824 مورخ 26 شهریور 1403، «ثبتهای حسابداری معاملات گواهی سپرده کالایی در بورس کالای ایران» از سوی کمیته استانداردها و آموزش سازمان بورس و اوراق بهادار به موسسات حسابرسی معتمد این سازمان ابلاغ شد.
در رویداد آنلاینی که به همت مربی حسابداری در روز پنجشنبه، 5 مهر 1403، ساعت 15 در تهران، بزرگراه کردستان، کنارگذر ملاصدرا، کوچه یکم، شماره 14 برگزار خواهد شد؛ به میزبانی دوست عزیزم علی ط. ساکی و به همراه سرکار خانم نرگس مرادآبادی (تحلیلگر و معاملهگر رمزارزها) به تفصیل درباره این موضوع صحبت خواهم کرد.
محسن قاسمی، دبیرکل پیشین انجمن حسابداران خبره ایران، با انتشار نامهای سرگشاده به حجتالله صیدی معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، ضمن تبریک انتصاب وی، خواستار استفاده نهاد ناظر بر بازار سرمایه از ظرفیتهای ارزشآفرین موجود در حرفه حسابداری ایران شد.
در این یادداشت که در شماره 550 مورخ 13 مرداد 1403 هفتهنامه اطلاعات بورس (صفحه 3) منتشر شده است، محسن قاسمی دبیرکل سابق انجمن حسابداران خبره ایران، سیاستهای نادرست دولت از جمله، قیمتگذاریهای دستوری در صنایع مختلف و سرکوب نرخ ارز را از اصلیترین عوامل کاهش سودآوری شرکتهای بورسی طی سال گذشته و به تبع آن کاهش مبلغ مالیات آنها اعلام کرد.
در این مجموعه ویدئوهای آموزشی علاوه بر آموزش کامل تکنیکهای تحلیل صورتهای مالی، شامل تحلیل وضعیت مالی، تحلیل عملکرد مالی، و تحلیل انعطافپذیری مالی، مجموعه کامل صورتهای مالی و حداقل اقلام قابل ارائه در هر صورت و ساختار ارائه آنها (شامل، صورت وضعیت مالی، صورت سود و زیان، صورت سود و زیان جامع، صورت تغییرات در حقوق مالکانه، صورت جریانهای نقدی، و یادداشتهای توضیحی) نیز بطور کامل معرفی؛ و بر مبنای آخرین تغییرات استانداردهای حسابداری لازمالاجرا در ایران، مروری بر الزامات اصلی استانداردهای حسابداری مربوط به هر قلم شده است.
دکتر محسن قاسمی دبیرکل پیشین انجمن حسابداران خبره ایران (از 1392 تا 1400)، سردبیر پیشین مجله حسابدار (از 1397 تا 1400)، مدیر اسبق امور ناشران بورس اوراق بهادار تهران (1385 تا 1389)، مدیر سرمایهگذاری اسبق کارگزاری بانک ملی ایران (1390 تا 1391)، و مدیر حسابرسی داخلی اسبق تامین سرمایه امین (از 1391 تا 1392) است. وی دانشآموخته حسابداری از دانشگاه علامه طباطبایی است، و بیش از بیست سال تجربه در زمینههای متنوع بورس، حسابداری، گزارشگری مالی و موضوعات مرتبط آنها دارد. از وی دهها مقاله، یادداشت، کتاب، و مصاحبه بر جا مانده است که فهرست کامل آنها به صورت متمرکز و یکجا در پیوستهای کتاب «انجمن حسابداران خبره ایران در آخرین دهه قرن؛ گفتگو با محسن قاسمی، دبیرکل انجمن (از 1392 تا 1400)» ارائه شده است. این کتاب به همت علی مجد در قالب گفتگویی تفصیلی در فروردین 1400 تنظیم و نسخه الکترونیکی آن با اجازه ناشر به صورت عمومی منتشر و در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است (از اینجا دانلود کنید).