كميته تدوين استانداردهاى حسابداری (سازمان حسابرسی) بر مبنای استانداردهای بینالمللی گزارشگری مالی پیشنویس استاندارد حسابداری 15 ”سرمایهگذاریها“ را تهیه کرده است. از جمله مهمترین تغییرات این پیشنویس نسبت به ویرایش فعلی این استاندارد میتوان به استفاده از اصطلاح «ارزش منصفانه» به جای «خالص ارزش فروش»؛ استفاده از مدل ارزش منصفانه برای سرمایهگذاریهای جاری سریعالمعامله در بازار؛ افزودن الزامات اندازهگیری ابزارهای مشتقه و مصونسازی؛ و مشروط شدن «تغییر طبقهبندی سرمایهگذاریهای جاری به بلندمدت» به دستیابی به «نفوذ قابل ملاحظه» اشاره کرد.
با توجه به اینکه خوشبختانه در حال حاضر «مجموعه کامل ویدئوهای آموزشی استانداردهای حسابداری» تکمیل شده است و در دسترس عزیزان قرار دارد (اینجا: oias.ir/is)؛ طبق برنامهریزی ما نهایتا تا پایان بهار 1404 (شاید هم زودتر) این مجموعه ویدئوهای آموزشی را نیز تولید و منتشر خواهیم کرد تا بهعنوان منبع مکمل برای آموزش استانداردها مورد استفاده داوطلبان شرکت در آزمونهای حرفهای قرار گیرد.
خیلی وقت بود که دوست داشتم در قالب داستان کوتاه یه سری نکات آموزشی حسابداری رو بگم. چون فکر میکنم آموزش در قالب قصه خیلی میتونه اثربخش باشه و مطالب بهتر به یاد آدم میمونه. سه داستان زیر رو با همین نیت نوشتم؛ و با صفحهآرایی جذاب و حرفهای همکارم در یک صفحه اینستاگرامی منتشر کردیم. ولی در کمال ناباوری،...
چند روز پیش بطور تصادفی متوجه شدم، ChatGPT در پاسخدادن به پرسشهایم؛ بطور هدفمند و ساختاریافته دروغ میگوید!! یعنی با هدف پنهانکردن عدم تواناییش، طی سه روز متوالی(!!) یک سناریوی فریبکارانه را پیش میبرد. تا اینکه سرانجام مچش را گرفتم؛ و چارهای جز اعتراف به دروغگویی برایش باقی نماند!
مجموعه ویدئوهای آموزشی «تهیه صورتهای مالی تلفیقی» با تدریس محسن قاسمی بر مبنای آخرین اصلاحات استانداردهای حسابداری لازمالاجرا در ایران منتشر شد. یکی از مهمترین ویژگیهای این مجموعه آموزشی این است که با تغییرات آینده استانداردهای حسابداری لازمالاجرا در ایران، ویدئوهای این مجموعه نیز بلافاصله بروز میشود؛ و همه خریداران قبلی نیز بدون پرداخت مبلغ اضافی به ویدئوهای بروزشده دسترسی خواهند داشت.
از سوی کمیته فنی سازمان حسابرسی، صورتهای مالی نمونه موقوفات که بر اساس استانداردهای حسابداری لازمالاجرا در ایران تدوین شده است؛ برای استفاده به مدیران این سازمان ابلاغ شد.
عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت چهاردهم، طی حکم مورخ دوشنبه، 26 آذر 1403، دکتر موسی بزرگاصل را به عنوان مدیرعامل و رئیس هیات عامل سازمان حسابرسی منصوب کرد. بزرگاصل با حکم وزیر اقتصاد، از 26 آبان 1403 به عنوان سرپرست اداره این سازمان را بر عهده داشت. وی پیش از این نیز از اسفند 1397 تا اسفند 1401 به عنوان ششمین مدیرعامل و رئیس هیات عامل در این سازمان خدمت کرده بود.
هیات استانداردهای بینالمللی حسابداری (IASB) پیشنویس تجدیدنظرشده استاندارد بینالمللی حسابداری 28 سرمایهگذاری در واحدهای تجاری وابسته و مشارکت خاص را با عنوان روش ارزش ویژه حسابداری برای تجدیدنظرخواهی عمومی منتشرکرد.
طی نامه 122/160824 مورخ 26 شهریور 1403، «ثبتهای حسابداری معاملات گواهی سپرده کالایی در بورس کالای ایران» از سوی کمیته استانداردها و آموزش سازمان بورس و اوراق بهادار به موسسات حسابرسی معتمد این سازمان ابلاغ شد.
در رویداد آنلاینی که به همت مربی حسابداری در روز پنجشنبه، 5 مهر 1403، ساعت 15 در تهران، بزرگراه کردستان، کنارگذر ملاصدرا، کوچه یکم، شماره 14 برگزار خواهد شد؛ به میزبانی دوست عزیزم علی ط. ساکی و به همراه سرکار خانم نرگس مرادآبادی (تحلیلگر و معاملهگر رمزارزها) به تفصیل درباره این موضوع صحبت خواهم کرد.
دکتر محسن قاسمی دبیرکل پیشین انجمن حسابداران خبره ایران (از 1392 تا 1400)، سردبیر پیشین مجله حسابدار (از 1397 تا 1400)، مدیر اسبق امور ناشران بورس اوراق بهادار تهران (1385 تا 1389)، مدیر سرمایهگذاری اسبق کارگزاری بانک ملی ایران (1390 تا 1391)، و مدیر حسابرسی داخلی اسبق تامین سرمایه امین (از 1391 تا 1392) است. وی دانشآموخته حسابداری از دانشگاه علامه طباطبایی است، و بیش از بیست سال تجربه در زمینههای متنوع بورس، حسابداری، گزارشگری مالی و موضوعات مرتبط آنها دارد. از وی دهها مقاله، یادداشت، کتاب، و مصاحبه بر جا مانده است که فهرست کامل آنها به صورت متمرکز و یکجا در پیوستهای کتاب «انجمن حسابداران خبره ایران در آخرین دهه قرن؛ گفتگو با محسن قاسمی، دبیرکل انجمن (از 1392 تا 1400)» ارائه شده است. این کتاب به همت علی مجد در قالب گفتگویی تفصیلی در فروردین 1400 تنظیم و نسخه الکترونیکی آن با اجازه ناشر به صورت عمومی منتشر و در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است (از اینجا دانلود کنید).