موسسه پرایس واترهاوس کوپرز (PwC) با انتشار یک راهنما (Hyperinflationary economies at 31 December 2021) الزامات گزارشگری مالی در اقتصادهای با تورم حاد در 31 دسامبر 2021 را یادآور شد. در این راهنما، نام ایران، آرژانتین، لبنان، سودان جنوبی، سودان، سورینام، ونزوئلا، یمن، و زیمباوه در فهرست این اقتصادها به چشم میخورد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی آکادمی آموزشی محسن قاسمی، در این راهنما، یادآور شده است، واحدهای تجاری که واحد پول عملیاتی آنها واحد پول یکی از کشورهای ایران، آرژانتین، لبنان، سودان جنوبی، سودان، سورینام، ونزوئلا، یمن، و زیمباوه است؛ همچنین، گروههایی که دارای سرمایهگذاری با این پولهای عملیاتی هستند، برای گزارشگری مالی سال مالی منتهی به 31 دسامبر 2021 باید الزامات استاندارد بینالمللی 29 گزارشگری مالی در اقتصادهای با تورم حاد (IAS29) را رعایت کنند.
به گزارش این راهنما، افزایش تورم در ایران از ماههای پایانی 2018 و ماههای آغازین 2019 آغاز شد؛ و پس از اندکی کاهش و ثبات در پایان سال 2019، طی سال 2020 به صورت فزایندهای افزایش یافت. با توجه به اینکه دادههای صندوق بینالمللی پول و مرکز آمار ایران نشان میدهد که مجموع نرخ تورم سه ساله در پایان سال 2021 بالای 100درصد بوده است، واحدهای تجاری که واحد پول عملیاتی آنها واحد پول ایران است، و گروههایی که دارای سرمایهگذاری با این پول عملیاتی هستند، برای گزارشگری مالی سال مالی منتهی به 31 دسامبر 2021 باید الزامات استاندارد بینالمللی 29 گزارشگری مالی در اقتصادهای با تورم حاد (IAS29) را رعایت کنند.
در این راهنما از آنگولا، اتیوپی، و هائیتی نیز به عنوان اقتصادهایی که باید در سال 2022 از این بابت رصد شوند؛ و از افغانستان و سوریه به عنوان کشورهای در معرض تورم حاد در آینده یاد شده است.
علاقهمندان برای اطلاعات بیشتر علاوه بر مراجعه به استاندارد بینالمللی 29 گزارشگری مالی در اقتصادهای با تورم حاد (IAS29) (یا ترجمه فارسی آن در وبگاه سازمان حسابرسی) میتوانند به راهنمای منتشرشده در 9 اکتبر 2018 توسط موسسه پرایس واترهاوس کوپرز (PwC) با عنوان IAS29 در آرژانتین لازمالاجرا میشود (اینجا) مراجعه کنند.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
سید مصطفی اطیابی
سلام،
429 روز پیش ارسال پاسخآیا در ایران ما الزام داریم از این استاندارد استفاده کنیم؟
مدیر سایت
درود و احترام. این استاندارد (IAS29) در حال حاضر در مجموعه استانداردهای حسابداری لازمالاجرا در ایران نیست. ولی در ویرایش جدید استاندارد حسابداری 16 آثار تغییر در نرخ ارز در مواد مختلف (13، 43، 44، و 45) بر رعایت الزامات این استاندارد در ارتباط با تسعیر عملیات خارجی تاکید شده است. همین باعث دوگانگی در مجموعه استانداردهای حسابداری لازمالاجرا در ایران شده است. راهکار این است که IAS29 در ایران لازمالاجرا شود. به ویژه در سالهای اخیر که دچار تورم حاد مزمن هستیم.
429 روز پیش ارسال پاسخ