یکی از کارهایی که خیلی دوست داشتم انجام بدهم و طی حدود یک سال گذشته هم خیلی روی طراحی و عملیاتی کردن آن وقت و انرژی گذاشتم، ولی هنوز عملیاتی نشده است، راهاندازی یک شبکه اجتماعی داخلی در بین اعضای انجمن بود. در نظر داشتم این شبکه اجتماعی را در دو فاز عملیاتی کنیم. در فاز اول، همه اعضاء یک حساب کاربری و پروفایل آنلاین روی وبگاه انجمن داشته باشند. مثلا، من که شماره عضویتم 6999 است، نشانی پروفایلم بر روی وبگاه انجمن iica.ir/members/id/6999 باشد. تکمیل و بروزرسانی پروفایل هر عضو هم در اختیار خودش باشد. این سامانه هم برای اعضا مفید و کاربردی است، هم میتواند یک بانک اطلاعاتی ارزشمند برای کارفرمایان و دیگر استفادهکنندگان باشد. در گام دوم هم در نظر داشتم به مرور آن را توسعه دهیم و امکانات متداول شبکههای اجتماعی را در آن راهاندازی کنیم، تا اعضا بتوانند با یکدیگر در ارتباط باشند. ولی متاسفانه در اثر بدقولی همیشگی و آزاردهنده مشاور فنی انجمن این سامانه هنوز عملیاتی نشده است. با این حال، امیدوارم هر چه زودتر عملیاتی شود. کار دیگری که به نوعی با همین سامانه مرتبط است، و میخواستم به موازات آن عملیاتی شود، طراحی و راهاندازی سامانه عرضه و تقاضای نیروی کار حسابداری است. در این سامانه، هم متقاضیان و هم عرضهکنندگان خدمات مختلف حسابداری نیازها و تواناییهای خود را اعلام میکنند، و به مرور سامانهای راهگشا و سودمند برای هر دو گروه فراهم خواهد شد.
کار دیگری که شخصا خیلی دوست داشتم به سرانجام برسانیم، عملیاتی کردن چند گواهینامه حرفهای دیگر بود که در شورای عالی درباره آنها صحبت کرده بودیم. ولی متاسفانه به دلیل شرایط کرونایی دو سال اخیر نتوانستیم آنها را عملیاتی کنیم. این شرایط عجیب و غریب که پیش آمد حتی برگزاری آزمونهای گواهینامههای قبلی انجمن هم در سال 1399 متوقف شد. امیدوارم این وضعیت هر چه زودتر مرتفع شود و این آزمونها طبق روال منظم قبلی برگزار شوند.
مورد دیگر، فعال کردن کارگروه روابط بینالملل انجمن با عضویت چند تن از اعضای جوان ACCA در ایران است. این کارگروه را پاییز 1398 راهاندازی کردیم. حتی برای اعلام موجودیت آن و اهدافی که از راهاندازی آن داشتیم یک میزگرد با حضور این عزیزان برگزار کردیم که هم در مجله حسابدار (به صورت نوشتاری) و هم در کانال آپارات انجمن (به صورت ویدئوی) منتشر شد[1]. ولی متاسفانه این کارگروه هم به دلیل همین شرایط کرونایی معلق ماند. من شخصا بسیار امیدوارم که اعضای جوان ACCA در ایران نقش کلیدی در انقلاب حرفهایگری در حسابداری ما ایفا کنند، و نگاه بینالمللی توسط این عزیزان ترویج شود. هر چند تعداد این عزیزان اندک است. ولی به دلیل اینکه در مکتب حرفهای و بینالمللی ACCA پرورش پیدا کردهاند هر کدامشان یک ارتش تکنفره هستند.
کار دیگری که بسیار دوست داشتم انجام بدهیم، ولی کمبود منابع مانع انجام آن شد، ارتقاء کانال آپارات انجمن به جایگاه یک رسانه تصویری قدرتمند برای انجمن و حسابداری ایران بود. البته کانال آپارات انجمن با همین محتوای فعلی هم در بین سازمانهای ایرانی بینظیر است. هیچ سازمان ایرانی را نمیتوانید پیدا کنید که ویدئوی کامل همه رویدادهایش را مستمرا از طریق یک رسانه ویدئویی منتشر کند. ما در انجمن نزدیک به شش سال است که این کار را از طریق این کانال آپارات انجام دادهایم. ولی من دوست داشتم به نقطهای برسیم که حداقل روزی دو ساعت برنامه تولیدی تخصصی (در قالب خبر، گزارش، مصاحبه، میزگرد، فیلم مستند،...) از طریق این کانال منتشر کنیم. ولی انجام دادن مستمر چنین کاری حداقل در آغاز کار منابعی نیاز دارد که ما در انجمن در اختیار نداشتیم.
یک کار دیگر که به نظرم جای آن در انجمن بسیار خالی است، راهاندازی شاخه دانشجویی و حتی دانشآموزی انجمن است. ما در انجمن میتوانیم اعضای دانشجویی و دانشآموزی داشته باشیم و بسیاری از مفاهیم بنیادی (از جمله اصول حرفهایگری و تفکر بینالمللی) را از سنین پایین به آنان آموزش دهیم. البته خوشبختانه یک اقدام فرخنده و مبارک در PACT در حال انجام است، و تا حدود زیادی میتواند این ایده را محقق کند. سال گذشته ما در PACT از طرف یک هنرستان پیشنهاد داشتیم که آنها از ظرفیت خالی ساختمان ما در ساعات صبح استفاده کنند. پیشنهادشان این بود که در قالب یک قرارداد مشارکت این کار انجام شود. ولی ما وقتی در شورای مدیریت درباره این موضوع بحث کردیم، نهایتا تصمیم گرفتیم خودمان به دنبال گرفتن مجوز فعالیت یک هنرستان تخصصی حسابداری برویم. آقای سلامی و دکتر غلامرضایی در این زمینه بسیار زحمت کشیدند و نهایتا این ایده محقق شد. اگر کارها همین طور خوب پیش برود، فعالیت این هنرستان میتواند از سال تحصیلی 1400 آغاز شود. طبق مباحثی که در شورای مدیریت PACT داشتهایم، قرار بر این شده است که دانشآموزان این هنرستان را خودمان از بین نوجوانان مستعد گلچین کنیم؛ و آموزش زبان انگلیسی هم یکی از اولویتهای آموزشی آنجا باشد. شخصا بسیار امید دارم که از طریق این هنرستان بشود کارهای بزرگی انجام داد. امیدوارم چنین شود.
و مورد آخر که همیشه دوست داشتم منابع مالی و شرایط مورد نیاز آن فراهم شود تا بتوانیم از طریق انجمن به سرانجام برسانیم، پروژه ملی تدوین تاریخ حسابداری ایران است. شأن این کار میطلبد که حتما توسط یک نهاد ملی، معتبر و مستقل همچون انجمن یا جامعه انجام شود. صمیمانه امیدوارم این کار اساسی و ضروری روزی در انجمن یا جامعه انجام شود.
[1]- حسابداری؛ حرفهای بینالمللی، میزگرد با حضور (به ترتیب الفبا) احسان سلطانیه، مجتبی سیاهکوهیان، محسن قاسمی، و علی هدایتی، اعضای کارگروه روابط بینالملل انجمن حسابداران خبره ایران، مجله حسابدار، شماره 330، پاییز 1398، صص 14-23.
دیدگاه خود را بنویسید