اگر تاریخ دقیقش را بخواهم بگویم، دقیقا شامگاه روز دوشنبه، 23 تیر 1393 بود! من وقتی وارد انجمن شدم، دو کار نیمهتمام در انجمن بود. یکی برگزاری سی و پنجمین همایش انجمن که مباحث علمی (درونمایه) آن از چندماه قبل در کارگروه همایش طراحی شده بود، و من باید به عنوان دبیرکل مسئولیت اجرایی همایش را بر عهده میگرفتم. و مسئله به مراتب مهمتر، برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده اعضای انجمن برای تصویب اساسنامه جدید بود که رسیدن به حدنصاب رسمیت یافتن جلسه آن به یک چالش بزرگ برای انجمن تبدیل شده بود.
همایش را ظرف مدت کوتاهی به خوبی برگزار کردیم. با اینکه اولین تجربه من در برگزاری همایش بود، ولی خوشبختانه بسیار آبرومندانه از آب درآمد. ما حتی برای اولین بار امور مربوط به نمایشگاه جنبی همایش را هم خودمان در انجمن بر عهده گرفتیم. چون پیش از آن، این امور توسط همکاران مرکز آموزش انجمن پیگیری میشد. ولی در آن مقطع من از شورای عالی خواستم این کار را هم به من واگذار کنند. از آن محل درآمد خوبی هم حاصل شد. یک کار دیگر هم که در برگزاری آن همایش انجام دادم این بود که با تهیهکننده برنامه نگاه چهارم (شبکه چهار) تماس گرفتم، و یک گزارش حدود ده دقیقهای از همایش تهیه شد و در ساعت پرمخاطب آن شبکه پخش شد[1]. با یک شرکت معتبر مشاور امور رسانهای هم قراردادی منعقد کردم و حدود یکصد خبر از برگزاری همایش در روزنامهها و رسانههای مختلف منتشر شد. در مجموع، با اینکه اولین تجربهام در انجام امور اجرایی یک همایش بود، خوشبختانه بهخوبی برگزار شد.
ولی همانطور که عرض کردم، آن مقطع چالش اصلی انجمن برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده برای تصویب اساسنامه جدید بود. اساسنامه قبلی مصوب سال 1372 بود، و طی حدود بیست سال که از زمان تصویب آن گذشته بود، شرایط حرفه تغییر کرده بود. بنابراین، نیاز ضروری وجود داشت که اساسنامه انجمن هم متناسب با این شرایط بروز شود. شاهبیت این تغییرات هم ماده 8 اساسنامه جدید بود که طبق آن مقرر شده بود انجمن حرفهایگری در زمینههای تخصصی حسابداری را از راه برگزاری آزمونهای تخصصی و صدور گواهینامههای صلاحیت حرفهای عملیاتی کند. ولی گره کور و چالشبرانگیز این بود که طبق اساسنامه قبلی حدنصاب رسمیت یافتن جلسه مجمع عمومی فوقالعاده در نوبت سوم، حضور حداقل ده درصد از اعضای انجمن بود. آن زمان شمار اعضای انجمن حدود شش هزار نفر بود. یعنی بیش از ششصد نفر باید در مجمع حضور پیدا میکردند. این در حالی بود که تا آن زمان بیشترین تعدادی که در مجامع عمومی عادی سالانه انجمن حضور یافته بودند از دویست و چند ده نفر فراتر نرفته بود. همان تعداد هم انگیزه اصلیشان عمدتا حضور در انتخابات شورای عالی بود. بنابراین، اینکه انجمن بتواند مجمعی برگزار کند که بیش از ششصد نفر از اعضاء در آن حاضر شوند و انتخابات شورای عالی هم در میان نباشد، یک چالش بزرگ بود.
من در یکی دو ماه اول حضورم در انجمن برای اینکه به جزئیات با تاریخ انجمن، فعالیتها و افراد مهم آن آشنا شوم، همه مطالب مرتبط با انجمن را که در مجله حسابدار (از پاییز 1355) منتشر شده بود، خوانده و فیشبرداری کرده بودم. آنجا بود که برای اولین بار به ذهنم رسید برای اینکه اعضای انجمن را به حضور در مجمع عمومی فوقالعاده ترغیب کنیم، جشنی به مناسبت چهلمین سالگرد ثبت انجمن (24 اردیبهشت 1353) برگزار کنیم، و در کنار آن جشن، مجمع عمومی فوقالعاده را هم برگزار کنیم. خوشبختانه با توجه به تجربه موفق برگزاری سی و پنجمین همایش انجمن (10 اردیبهشت 1393) شورای عالی هم به من اعتماد کرد و این پیشنهاد را پذیرفت[2]. البته چون فرصتمان برای برگزاری جشن و رعایت تشریفات قانونی فراخوان مجمع محدود بود، و از طرفی هم نمیخواستیم این مراسم در اوج کار حسابداران و حسابرسان برگزار شود، نهایتا با دو ماه تاخیر، 23 تیر 1393 را برای برگزاری آن مراسم و مجمع در نظر گرفتیم. طی آن مدت هم من با یک سری از افراد تاثیرگذار در تاریخ انجمن، از جمله، اعضای مجمع موسسان، رئیسان پیشین شورای عالی، دبیران کل پیشین، و سردبیران پیشین مجله حسابدار که در قید حیات و در ایران بودند تماس گرفتم و از آنان برای حضور در مراسم دعوت کردم. از آنجا که یکی از علایق شخصی من هم جمعآوری سکهها و مدالهای یادبود قدیمی است، یک مدال یادبود هم به مناسبت چهلمین سالگرد ثبت انجمن با ایدهپردازی من توسط خانم بیگلری طراحی کردیم و به تعداد این افراد (سی قطعه) سفارش ساخت دادیم تا در آن روز به آنان تقدیم کنیم[3]. محل برگزاری مراسم را هم با اینکه هزینه آن برای انجمن قابل توجه بود، ولی تالار بزرگ و مجلل دریای نور هتل استقلال در نظر گرفتیم که درخور برگزاری چنین مراسمی باشد. در آن مقطع، اعضای شورای عالی انجمن هم حمایت مالی شماری از موسسات حسابرسی را جلب کردند و از این محل چیزی حدود بیست و چند میلیون تومان جذب شد[4] که در آن زمان برای تامین هزینههای برگزاری آن مراسم بسیار ارزشمند و راهگشا بود. خلاصه همه چیز را مهیا کردیم تا حضور حداکثری اعضای انجمن را داشته باشیم.
آن شب را به خوبی به یاد دارم. همان اول مراسم یکی از عزیزان که بعدا به عضویت شورای عالی هم درآمد، به محض اینکه وارد محل برگزاری مراسم شد، با حالت مایوسانهای گفت: «خیلی بد اطلاعرسانی کردید! هیشکی خبر نداره همچین مراسمی دارید برگزار میکنید! به زور صد نفرم بیان!» ولی هنوز یک ساعت از آغاز مراسم نگذشته بود که تالار دریای نور (که حدود هشتصد نفر ظرفیت دارد) کاملا پر شد و با مساعدت جناب آقای دکتر صادقیان (رئیس انجمن) که آن زمان معاون بنیاد مستضعفان بودند، دو تالار جنبی آن تالار هم بهسرعت آماده پذیرایی از اعضای انجمن شد. آن شب طبق آمار ما و آمار رسمی هتل قریب به هزار نفر از اعضای انجمن در آن مراسم حضور پیدا کردند و یکی از خاطرهانگیزترین شبها در تاریخ انجمن رقم خورد.
در اثر برگزاری آن مراسم، نه تنها اساسنامه انجمن به تصویب رسید، بلکه با توجه به اینکه این حس در اغلب اعضای انجمن به وجود آمد که فصلی نو در تاریخ انجمن آغاز شده است، بسیاری از اعضا که ارتباطشان با انجمن تقریبا قطع شده بود، مجددا به انجمن نزدیک شدند. ما در آن سال مالی (منتهی به 31 شهریور 1393) حدود 65 درصد بیشتر از سال قبل حق عضویت وصول کردیم که بخش قابل ملاحظهای از آن مبلغ حق عضویتهای معوق و سنواتی بود. در آن سال مالی حق عضویت دریافتی انجمن از حدود 220 میلیون تومان سال قبل، به بیش از 360 میلیون تومان افزایش یافت. بیشتر وصولیهایمان هم در تابستان و بعد از برگزاری آن مراسم بود.
[1]- سمینار سراسری تحولات پیش روی حرفه حسابداری و مالی در دوره گذار به محیط کسب و کار بینالمللی، برنامه تلویزیونی نگاه چهارم، شبکه چهار سیمای جمهوری اسلامی ایران، گزارش تصویری از سی و پنجمین همایش انجمن حسابداران خبره ایران، با حضور (به ترتیب الفبا) شهریار دیلم صالحی، فرزام زمانی، منصور شمس احمدی، ابوالقاسم فخاریان، و محسن قاسمی، پژوهشگاه صنعت نفت، 10 اردیبهشت 1393.
[2]- برنامه برگزاری مجمع عمومی فوق العاده اعضا و جشن چهل سالگی انجمن به تصویب شورای عالی رسید،پایگاهاطلاعرسانیانجمنحسابدارانخبرهایران، 16 تیر 1393.
[3]- نشان یادبود چهلمین سالروز ثبت انجمن حسابداران خبره ایران، مجله حسابدار، شماره 268، تیر 1393، ص 9.
[4]- پشنیبانی مالی موسسات حسابرسی از برگزاری جشن چهل سالگی انجمن، پایگاه اطلاعرسانی انجمن حسابداران خبره ایران،26 خرداد 1393.
دیدگاه خود را بنویسید