بكارگیری این استاندارد در حسابداری طرحهای مزایای بازنشستگی الزامی است. همه صندوقهایی كه متولی اجرای طرحهای مزایای بازنشستگی هستند، از جمله سازمان تأمین اجتماعی، صندوق بازنشستگی كشوری و صندوقهای شركتها و سازمانها مشمول این استاندارد هستند. طرحهای مزایای بازنشستگی كه شخصیت حقوقی جداگانهای ندارند نیز در صورت گزارشگری مستقل، مشمول این استاندارد هستند. الزامات سایر استانداردهای حسابداری در صورتی برای طرحهای مزایای بازنشستگی كاربرد دارد كه توسط این استاندارد جایگزین نشده باشد.
استاندارد قدیمی و بدون تغییر در سطح بینالمللی و ایران
استاندارد حسابداری 27 در اولین مجموعه استانداردهای حسابداری لازمالاجرا در ایران نبود؛ ولی از چهار سال بعدش (یعنی از سال 1384) تا الان بدون کوچکترین تغییری لازمالاجراست. این استاندارد ترجمهاییه از استاندارد بینالمللی حسابداری 26 (IAS26) که از سال 1988 (همزمان با 1367) در سطح بینالمللی لازمالاجرا شده و به جز اصلاحاتی جزئی در سال 1994 (همزمان با 1373) طی سالهای طولانی گذشته بدون تغییر بوده و همچنان هم همون ویرایش استاندارد لازمالاجراست.
دامنه کاربرد محدود
همونطور که در بالا هم عرض شد، این استاندارد فقط باید توسط صندوقهای بازنشستگی، مثل سازمان تأمین اجتماعی، صندوق بازنشستگی كشوری و سایر صندوقهای بازنشستگی شركتها و سازمانها، رعایت بشه. پس اگه در این قبیل صندوقها مشغول بکار نیستی، میتونی با خیال راحت از آموزش این استاندارد صرف نظر کنی.
الزامات اصلی استاندارد
- نحوه ارائه صورتهای مالی طرحهای مزایای بازنشستگی و حداقل اقلام قابلارائه در آنها
- تعریف، اندازهگیری، ارائه و افشای ارزش فعلی مزایای بازنشستگی مبتنی بر اکچوئری
و باید توجه داشته باشیم که:
- این استاندارد به گزارش درباره مزایای بازنشستگی هر یک از اعضا نمیپردازد. بلکه با حسابداری طرحهای مزایای بازنشستگی برای همه اعضا به عنوان یک گروه سر و کار دارد؛ همچنین،
- این استاندارد در مورد طرحهای دیگری از قبیل بیمه بیكاری و بیمه خدمات درمانی (كه توسط برخی صندوقها در كنار طرحهای مزایای بازنشستگی اداره میشود) كاربرد ندارد. صندوقهای بازنشستگی كه همزمان متولی انجام این طرحها هستند، اطلاعات این طرحها را برمبنای الگوی صورتهای مالی مندرج در این استاندارد، در صورتهای مالی صندوق بازنشستگی تركیب و حسب مورد اطلاعات تفكیكی ارائه میكنند.
دیدگاه خود را بنویسید