گفت‌وگوی زنده (Live) «ترویج مقالات حرفه‌ای؛ چالش‌ها و راهکارها» عصرگاه پنج‌شنبه، 19 خرداد 1401، ساعت 19 با حضور دکتر محسن قاسمی و دکتر شعیب رستمی در صفحه اینستاگرام آکادمی آموزشی محسن قاسمی در اینستاگرام برگزار خواهد شد. دکتر محسن قاسمی با انتشار پستی در صفحه آکادمی آموزشی در اینستاگرام، لینکداین و آپارات، ضمن اعلام خبر برگزاری این گفت‌وگوی زنده (Live) محورهای اصلی این گفت‌وگو را تبیین کرد. 

متن کامل یادداشت منتشرشده به شرح زیر است:

این گفت‌وگو، با پیشنهاد و برنامه‌ریزی دوست و همکار فرهیخته‌ام جناب آقای دکتر شعیب رستمی، دبیر گرانمایه فصلنامه حسابداری و بودجه‌ریزی بخش عمومی (تحت نظارت سازمان حسابرسی) تدارک شده‌است؛ و با توجه به اینکه موضوع بسیار مورد علاقه من است، با کمال میل و افتخار از آن استقبال کردم.


همانطور که خدمت دکتر رستمی عزیز هم عرض کردم، پیش‌تر دو بار با همین موضوع در اینستاگرام با دوستان دیگر لایو داشته‌ام‌. ولی موضوع به‌قدری مهم است که هر قدر درباره آن گفت‌وگو کنیم باز کم است، و می‌طلبد که از زوایای گوناگون به آن بپرداریم.


من بر مبنای تجربه حدود دوازده سال ویراستاری در مجله حسابدار (نشریه انجمن حسابداران خبره ایران) به این جمع‌بندی رسیده‌ام که عمده چالش‌های موجود در این زمینه عبارتند از:

یک) چالش معرفت‌شناسی درباره مقالات حرفه‌ای؛
چراکه عمدتا درک مناسب و دقیقی از مقالات حرفه‌ای و مجلات حرفه‌ای وجود ندارد؛ و اغلب، حد و مرز بین مقالات حرفه‌ای و دانشگاهی به‌درستی ادراک نمی‌شود. همین اختلال، چالشهای بسیاری را برای مجلات حرفه‌ای پدید آورده است.

دو) فقر مزمن در زمینه تولید محتوای حرفه‌ای، از جمله، مقالات حرفه‌ای
شوربختانه افراد شایسته که صلاحیت تولید این قبیل محتوا را دارند یا کاهلی می‌کنند، یا فرصت نوشتن ندارند، یا ملاحظات رقابت دارند(!)، یا توانایی نوشتن ندارند. و در مقابل، در بسیاری از موارد افرادی دست به قلم می‌شوند که فقط علاقه به نوشتن یا سودای شهرت دارند.

سه) ناآشنایی با اصول مقاله‌نویسی و درست‌نویسی

شایستگانی که گهگاه دست به قلم می‌شوند، در موارد قابل‌توجهی با اصول مقاله‌نویسی و درست‌نویسی ناآشنا هستند. از این‌رو، آثارشان در بسیاری از موارد فاصله معنی‌داری از اصول موثرنویسی دارد. لذا همین آثار انگشت‌شمارشان نیز آن طور که باید و شاید اثربخش نیست.

طبق هم‌رایی با دکتر رستمی عزیز قرار است گفت‌وگو را در این سه محور سامان دهیم.

دوستان علاقه‌مند به این موضوع می‌توانند برای یادآوری هشدار تعبیه‌شده بر روی این
پست در اینستاگرام (اینجا) را فعال کنند.